Kom godt igennem sommeren

Sommertid er ferietid. Når man er bilejer, så er det oplagt at pakke bilen og kører derudad.

driving.jpg

Her følger et par gode råd inden afgang, så bilferien bliver så god som muligt.

  1. Tjek dækmønsterets dybde for at være sikker på, at de kan klare en lang køretur. Hos Trafikstyrelsen anbefaler de en mønsterdybde på minimum 3 mm frem for de lovkrævede 1,6 mm. 
  2. Pak bilen sikkert. Placér bl.a. tunge ting lavt og længst fremme i bagagerummet, da det ellers kan det skabe store skader i tilfælde af uheld. 
  3. Husk sikkerhedsudstyr, der er forskellige krav til sikkerhedsudstyr, alt efter hvilket land du kører i. Hvis du vil være helgarderet, så medbring advarselstrekant, sikkerhedsvest og brandslukker.
  4. Fyld op med sprinklervæske, så du har et godt udsyn i bilen. Husk at sprinklervæsken skal passe til sommersæsonen! 
  5. Få bilen til service, så den er topklar til bilferien. Oplys din mekaniker om, hvor langt du forventer at køre i ferien.
  6. Hav telefonnummeret til SOS International noteret, hvis du kører til udlandet i tilfælde af ulykker eller havari: +45 70 10 50 52.

Husk, at du altid kan spørger din mekaniker til råds, hvis du er i tvivl om noget.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.



I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net