• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Stenslag i ruden - hvad gør du?


Stenslag i ruden - hvad gør du?

Er du så uheldig, at du får et stenslag i ruden, så skal du handle med det samme. Hvis det er en et stenslag uden revner, og altså kun en lille ”stjerne”, skal området dækkes med et stykke klar tape eller de små specielle, gennemsigtige klistermærker, der er beregnet hertil.

Herefter skal du køre ind på dit værksted og få din mekaniker til at hjælpe dig. Ofte kan stenslaget repareres ved at bore slaget ud og fylde op med et reparationsmateriale special designet til formålet. Du bør være opmærksom på, at et lille stenslag uden revner, ved temperatursvingninger og kraftige vibrationer kan få glasset til at revne. Revner vil i de fleste tilfælde betyde at ruden skal skiftes.

Hvis slenslaget har revner ud i rude, så skal ruden desværre skiftes. Det hjælper dit værksted dig også med, så kontakt dette, så du igen kan blive godt kørende.

Undersøg desuden altid hvordan du er dækket af din forsikring i forhold til glasskader, da mange forsikringsselskaber tilbyder glas-reparation uden selvrisiko, mens udskiftning af hele ruden ofte betyder, at du skal betale selvrisiko.

NB.
Forruden er en vigtig del af bilens kollisionsegenskaber og bør derfor repareres eller skiftes, når der opstår skader. Sæt aldrig klistermærker i rudens underkant (ej heller de gennemsigtige), da de på nogle biler kan skærme for ADAS systemerne, Aktive Driver Assistent Systemer, og derved sætte dem ud af funktion. Kontakt dit værksted, hvis du er i tvivl om noget – de står klar til at hjælpe dig.

stenslag finn larsens grafik.jpg

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.



I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net